5 TIPS > Meer vertrouwen van bezoekers in een webshop

  • 5 TIPS - Meer vertrouwen van bezoekers in je webshop

1) Laat zien dat er echte mensen achter de site zitten. Wie zijn het? Plaats namen en/of foto’s van vriendelijke/lachende mensen die je aankijken (eigen foto’s of stockfoto’s)

2) Wees open in de bedrijfsgegevens, plaats deze op een heldere plek, bijvoorbeeld bij de contactpagina. Plaats een telefoonnummer op de homepage. Wees eerlijk, open en duidelijk. Bezoekers verwachten heus niet dat iemand 24/7 voor ze klaar zit.

3) Wordt lid van een goed en betrouwbaar keurmerk. Plaats dit keurmerk op de homepage en op de pagina’s tijdens het afrekenen. Let op, er zijn ook keurmerken die sites niet controleren en hierdoor juist argwaan kunnen wekken bij bezoekers die dan juist vertrouwen verliezen.

4) Zorg voor reviews op de site (klant-beoordeling). Ook hier geldt dat eerlijkheid het belangrijkste is. Een ontevreden klant is echt geen drama zolang er maar voldoende positieve reacties zijn. Enkel gejuich kan ook argwaan wekken.

5) Zet social media in zoals Twitter en Facebook. Zorg voor regelmatige updates/berichten zodat er volgers komen. Een webshop met een redelijk aantal volgers op social media wekt vertrouwen en maakt de shop levend en menselijk.

Categories